Докато политиците ни са се вторачили в изборите, а бизнеса

...
 Докато политиците ни са се вторачили в изборите, а бизнеса
Коментари Харесай

Сърбия направи двоен удар за ваксините

 

Докато политиците ни са се вторачили в изборите, а бизнеса ни разчита на коронавирус помощите, Сърбия стремително си осъществя проекта за възобновяване на своята стопанска система. Само за седмица западната ни съседка освен контракти построяването на два мегазаводи за ваксини, само че и даде сериозна поръчка, че ще се трансформира във имунизационен център за Западните Балкани.   

Сръбският президент Александър Вучич е постигнал сделка да се провежда взаимно произвеждане на китайската ваксина Sinopharm по време на визитата си в Обединените арабски емирства, оповестява организация Beta, представена от Фокус.

Арабите ще стартират да създават препарата през април и по-късно ще изпратят основния си китайски съветник в Белград, с цел да провежда производството в Сърбия.

„ Първо ще я опаковаме и по-късно ще произвеждаме самата ваксина. Ще можем да я продаваме на прилежащи страни най-малко на себестойност, тъй като няма смисъл да се лекува единствено Сърбия, в случай че този проблем не бъде решен в района “, сподели Александър Вучич.

Така Сърбия ще стане първата страна на Балканите, която създава два типа ваксини. По-рано беше реализирано съглашение с руснаците за производството на „ Спутник V “, което ще стартира на 20 май.

„ До края на март ще бъде подписано съглашение с съветските сътрудници за трансфер на технологии “, съобщи министър Ненад Попович, който управлява нововъведенията в сръбското държавно управление. До 16 април дребни количества от ваксинното вещество ще влязат в страната, след което ще бъде пусната пробна партида. След инспекция на качеството на партидата в Русия, производството на обилни количества ваксина ще стартира до 20 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР